HDMI

HDMI

HDMI kablet er den nyeste kabel standard inden for digital video og lydoverførsel. Et HDMI kabel gør det muligt at overføre både billede i fuld HD format og lyden i digital surround sound 100 % digitalt imellem f.eks en DVD / Blue Ray afspiller afspiller og et tv. Med et HDMI kabel undgår du kvalitetsforringende konvertering af signalet til anal...

HDMI kablet er den nyeste kabel standard inden for digital video og lydoverførsel. Et HDMI kabel gør det muligt at overføre både billede i fuld HD format og lyden i digital surround sound 100 % digitalt imellem f.eks en DVD / Blue Ray afspiller afspiller og et tv. Med et HDMI kabel undgår du kvalitetsforringende konvertering af signalet til analog - og tilbage til digital igen i dit tv eller projektor, dette ses let på resultatet. HDMI giver flere detaljer, færre fejl i billedet og en helt overlegen gengivelse af farver og kontraster.

Da et HDMI kabel overfører billede og lyd signalet digitalt, burde alle typer HDMI kabler kunne håndtere samme opløsning, og i sidste ende kunne overføre lyd og billede i den samme kvalitet, dette er der ingen tvivl om. Der er dog alligevel i denne sammenhæng, nogle faldgrupper som man skal være opmærksom på.

Mange HDMI kabler er ikke fremstillet i en god nok kvalitet, så de kan håndtere alle typer signaler, uden at der opstår digital støj. Digital støj kan opleves som røde, hvide eller sorte prikker på billedet eller i visse tilfælde helt sort skærm.

For at undgå digital støj er der som hovedregel to ting man skal være opmærksom på. Disse to ting er hvor høj en opløsning man ønsker at køre med, og hvor langt HDMI kablet skal være.

Grunden til at det lige netop er disse to faktorer der er afgørende forklares kort herunder.

Når man vil køre med en høj opløsning som f.eks 4K - 4096 × 2160p, vil datamængden som HDMI kablet skal håndtere blive forøget. Jo længere signalet skal transportere denne datamængde, jo større chance er der for signal tab og forstyrrelse. I disse tilfælde stilles der derfor ekstra høje krav til HDMI kablet opbygning og kvalitet.

For at hjælpe vores kunder lidt på vej, har vi derfor i vores produktbeskrivelser af vores HDMI kabler, beskrevet hvilke opløsninger de forskellige HDMI kabler kan håndtere i de respektive længder. Disse data er baseret på producentens godkendelse, vores egne test og tilbagemeldinger fra vores kunder.

Mere

HDMI 12 varer

Viser 1 - 12 af 12
Viser 1 - 12 af 12