Kabler / Adaptere

Kabler / Adaptere Der er ingen produkter i denne kategori.

Underkategorier

 • DVI

  DVI kabel kan overføre et videosignal fra en computer til en pc skærm. Med et DVI kabel er det muligt at overføre billedet 100 % digitalt. Med DVI undgår du kvalitetsforringende konvertering af signalet til analog, og tilbage til digital igen, dette ses let på resultatet. Et DVI kabel giver flere detaljer, færre fejl i billedet og en helt overlegen gengivelse af farver og kontraster, idet konverteringer til analoge signaler og tilbage igen helt undgåes. Dette giver et skarpt billede, høj kontrast, større dybde og superflotte farver.

  DVI kabler benyttes oftest til forbindelse mellem PC og fladskærm eller projektor.

 • DMS-59
 • HDMI

  HDMI kablet er den nyeste kabel standard inden for digital video og lydoverførsel. Et HDMI kabel gør det muligt at overføre både billede i fuld HD format og lyden i digital surround sound 100 % digitalt imellem f.eks en DVD / Blue Ray afspiller afspiller og et tv. Med et HDMI kabel undgår du kvalitetsforringende konvertering af signalet til analog - og tilbage til digital igen i dit tv eller projektor, dette ses let på resultatet. HDMI giver flere detaljer, færre fejl i billedet og en helt overlegen gengivelse af farver og kontraster.

  Da et HDMI kabel overfører billede og lyd signalet digitalt, burde alle typer HDMI kabler kunne håndtere samme opløsning, og i sidste ende kunne overføre lyd og billede i den samme kvalitet, dette er der ingen tvivl om. Der er dog alligevel i denne sammenhæng, nogle faldgrupper som man skal være opmærksom på.

  Mange HDMI kabler er ikke fremstillet i en god nok kvalitet, så de kan håndtere alle typer signaler, uden at der opstår digital støj. Digital støj kan opleves som røde, hvide eller sorte prikker på billedet eller i visse tilfælde helt sort skærm.

  For at undgå digital støj er der som hovedregel to ting man skal være opmærksom på. Disse to ting er hvor høj en opløsning man ønsker at køre med, og hvor langt HDMI kablet skal være.

  Grunden til at det lige netop er disse to faktorer der er afgørende forklares kort herunder.

  Når man vil køre med en høj opløsning som f.eks 4K - 4096 × 2160p, vil datamængden som HDMI kablet skal håndtere blive forøget. Jo længere signalet skal transportere denne datamængde, jo større chance er der for signal tab og forstyrrelse. I disse tilfælde stilles der derfor ekstra høje krav til HDMI kablet opbygning og kvalitet.

  For at hjælpe vores kunder lidt på vej, har vi derfor i vores produktbeskrivelser af vores HDMI kabler, beskrevet hvilke opløsninger de forskellige HDMI kabler kan håndtere i de respektive længder. Disse data er baseret på producentens godkendelse, vores egne test og tilbagemeldinger fra vores kunder.

 • Lyd

  Digital lyd generelt.

  Når du tilslutter din DVD afspiller til en digital reciever, vil det næsten være synd ikke at tilslutte komponenterne digitalt. På en DVD skive ligger lydsporet altid i digitalt form (5,1 digital). I din reciever bliver denne lyd behandlet digitalt via en såkaldt DSP (Digital Signal Processor). Hvis du bruger et analogt kabel, vil du først ødelægge de fine multi kanal spor, ved først at mixe dem ned til analogt signal, og bagefter skal DSP'en spilde yderligere kræfter på at digitalisere det allerede ødelagte signal igen. Derfor må vi logisk nok anbefale altid at bruge digital kabler til surround sound.

  Analog lydkabler generelt.

  Dit udstyr vil aldrig kunne tilbyde et bedre resultat end hvad kablerne tillader. Man kan i denne sammenhæng bruge udtrykket, at en kæde aldrig er stærkere end det svageste led. Dette er også gældende for dit udstyr. Hvis du bruger kablerne som producenterne har vedlagt i emballagen, vil du i de fleste tilfælde slet ikke få den glæde af dit udstyr som du fortjener. Kablerne som medfølger er som regel af den billigste og dårligste type. Vi vil derfor anbefale at lade disse kabler blive liggende i emballagen, og i stedet overveje hvilken type kabel dit udstyr fortjener. 

 • USB

  USB står for Universal Serial Bus . Det var designet til at give nem tilslutning og kompatibilitet mellem personlige computere Næsten alt, hvad der er sluttet til en personlig computer bruger USB –kabler og perifere enheder . Eksempler kan nævnes kameraer , tastaturer , mus , printere og eksterne harddiske.

  Den maksimale længde for et enkelt USB -kabel er fem meter , eller 16,4 meter . Årsagen til at kablet ikke kan være længere er den maksimalt tilladte oplysninger tur forsinkelse på 1. 500 nanosekunder . Men det er muligt at forbinde flere kabler til fem knudepunkter i en serie , der giver en afstand på op til 30 meter mellem enhederne . I alt 127 enheder kan daisy-lænket til en USB- port

 • Displayport

  DisplayPort kabel standarden er udviklet af VESA til at tilslutte f.eks en PC og en skærm. DisplayPort kablerne er en avanceret forbindelse til video og lyd, og er en ny konkurrent til DVI og HDMI standarden.

  DisplayPort kabler er udviklet, som en potentiel afløser for DVI og HDMI. DisplayPort kabler kan overføre både billede og lyd, ligesom HDMI, og bruges til at sammenkoble enheder i fx en hjemmebiograf eller mellem computer og skærm. Det er en avanceret teknologi, der tillader at både lyd og billede overføres i en høj kvalitet gennem DisplayPort kabler, så man går ikke på kompromis med kvaliteten, når man anvender DisplayPort i hjemmet.

  DisplayPort kabel standarden giver den samme suveræne digitale kvalitet som de andre digitale standarder på markedet. DisplayPort stikket ligner meget HDMI stikket uden dog at være ens. Et DisplayPort kabel understøtter både HDCP og DPCP, så standarden vil derfor med fordel kunne anvendes til HDTV.

 • Ligthning